Mitä tapahtuisi jos?

Olen kuunnellut iltaisin tätä äänikirjaa, ja jälleen kerran sain eilen tämän kuunneltua loppuun.

Randall Munroen Mitä tapahtuisi jos? on yksinkertaisesti usean kuuntelukerran kirja. Voisin kuvitella myös lukevani tämän, mutta kun tämä nyt on tullut äänikirjana hommittua ja sitä paitsi iltaisin on niin mukavaa kuunnella pimeässä ...

Ihmiset saavat kysyä mitä tahansa typerää, ja sen he myös todella tekevät. Kysymykset ovat sitä luokkaa, kuten esimerkiksi: jos Aurinko yhtäkkiä katoaisi?Powered by Vocaroo

Tässä sinulla on mahdollisuus harjoitella vastaamista. Voit äänittää vastauksesi ja kuunnella sen. Äänitteen tallentaminen ei tässä onnistu.

Otetaanpa toinen harjoitus ihan eri aiheesta: Millä todennäköisyydellä ihminen tapaa sielunkumppaninsa?

Randall Munroe on entinen NASA:n tutkija ja etsiessään vastauksia kysymyksiin hän on haastatellut lukuisia asiantuntijoita. Kaikki kysymykset ovat sellaisia, että niihin vastatessa tarvitsee todella tietää paljon ja sen takia kirjaa onkin niin innostavaa kuunnella: näihin kysymyksiin ei heittämällä vastata.

Ai niin, ja vastaus tuohon viimeiseen kysymykseen: hyvin epätodennäköistähän se on, mutta niin hauskaa kuunnella, kun Munroe vastaa tähän: hän luo aluksi reunaehdot tilanteelle ja tekee lukijalle selväksi, millä ehdoilla hänen vastauksensa pätee.

Vastatuotu joulukuusi tuoksuu tässä olohuoneen nurkassa ...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Missä voi tehdä infografiikkaa ilmaiseksi?

Huippuihana lasten lintukirja!