Kaupungeissa luetaan lyhyitä tarinoita: BOOKSNACKSBooksnacks.de -sivustolle voi liittyä ilmaiseksi, ja sieltä saa joka sunnuntai pienen ilmaisen tarinan sähköpostiinsa. Tarinat ovat ilmaisia seuraavan 24 tunnin ajan. Tiedoston saa ePub tai Mobi-muodossa. Erillistä lukulaitetta ei siis välttämättä tarvita, vaan esim. pc:lle voi ladata ilmaisen Adobe Digital Editions 3.0 ohjelman, jolla saa pc:lle ihan kivan kirjahyllyn, jos osaa/oppii lukemaan sähkökirjoja pc:ltä. Voi tietysti myös käyttää kännykkää.

Lisäksi sivulta voi myös pienellä rahalla ostaa tarinoita. Näistä voi halutessaan lukea ilmaiseksi otteita mm. Google Playn kautta. Näyttävät olevan myös Amazonissa.

Sivusto selittää syytään olemassaoloon sillä, että se iskee siihen tyhjyyteen, mikä kaupungissa asuessa toisinaan on paikan A ja B välillä. Voi lukea tarinan. Ei tarvitse istua toimettomana. Tai ajatella omiaan? Sivusto rekrytoi myös kirjailijoita, siellä on käsikirjoituksenlähetysautomaatti. Niille, jotka ajattelevat saksaksi. Min 2 sivua ja max 100. Pitäisi kuitenkin selittää tuota olemassaoloa sillä, että on tarina kerrottavana.

Olen ihastunut Booksnacksin ideaan, mutten ihan kaikkiin tarinoihin kylläkään. Tarinan pituudesta ei saa oikeaa kuvaa välttämättä sen sivustolla esitetyn sivumäärän mukaan, koska kirjan mukana tulee kirjailijan kuvaus ja näyte jostain toisesta tekstistä. Se nyt ei välttämättä haittaa, paitsi kun 24 sivuisessa kirjassa otsikkotarinan pituus on 4 sivua ... Ei se prosenttiluku kaikissa noin huono ole. Varmaan minulla taas ensi sunnuntaina on Booksnacks-hetki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olenko liian vanha?

Mitä tapahtuisi jos?