Kirjastossa

                                                                                                                               (Pixabay/Comfreak)

Viime viikolla kävin pitkästä aikaa uudessa kirjastossa pääkaupunkiseudulla, jossa en ollut aiemmin käynyt. Tulin vain menneeksi. Tulin tutkineeksi kirjoja hyllyssä ihan muuten vain. Tuli mieleen, että aiemmin sellaista tuli tehtyä enemmänkin.

Luin vähän aikaa sitten kolumnia siitä, miten kirjastossa ei tule enää käytyä kuten opiskeluaikoina. Kirjoittaja arvioi, ettei kyse ole vain digitalisaatiosta, vaan laajemmasta elämäntavan muutoksesta. Ei vain tule hengailtua kirjastossa. Kirjoja tulee kyllä luettua.

Hyllystä löytyi muuten myös uusi kirja, johon en olisi "sortunut", jollen olisi ollut "muuten vain". Jane Austenin Mansfield Park, ja siitä Vintage edition.

Sitten pitikin päästä pois kirjastosta löytö repussa. Halusin kävelylle meren rantaan. Mieluiten olisin mennyt metsään, mutta meren ranta on ihan kelvollinen vaihtoehto sekin. Planeetta asetti rajoituksensa.


Kotiin päästyäni aloin kuitenkin lukea vuosia sitten espanjanreissulta ostamaani matkalukemista La búsqueda de vida en Otros Planetas ja siellä elämän kehittyminen esitetään rinnan ilmaston kehittymisen kanssa. Kirjan mukaan olosuhteet sanelevat käytännössä kaiken, mikä elämälle on ollut mahdollista.

Minulla on kuitenkin vielä myös yliopiston kirjaston kortti. Voisihan sielläkin käydä. Ja Helsingissä on myös saksalainen kirjasto. Se ei ole kaukana työpaikastani. Voisin poiketa siellä kotimatkalla.

Hyviä suunnitelmia, mutta ainakaan en ole alkamassa karkkilakkoon. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olenko liian vanha?

Mitä tapahtuisi jos?