KRAZY KAT GOES EGYPTIAN

"Ihminen on kaikista olennoista uskaliain ja uhatuin, sillä hän asettuu itse alttiiksi vaaralle."

Niin, siis Rilke, (siteeraus napattu Maurice Blanchotin Kirjallisesta avaruudesta, s. 204). Kirjasta, jonka ostin aikoinani hyvinkääläisestä kirjakaupasta. Ja kun on näin kauan mukanani kirjahyllystä toiseen muuttanut kirja, se on jo esineenä ajatuksia herättävä.

Ylipäätään tämän jättiläisen kanssa on käynyt niin, että olen lukenut tämän ainoastaan kerran silloin aikoinaan ja aina toisinaan luen nyt jonkun pätkän sieltä täältä. Palaan tähän uudelleen, koska se on omaehtoinen. Jossakin tekstin alkupuolella esimerkiksi konkreettinen, olemassaoleva talo vertautuu tekstiin.

Ihmisellä tosiaan, olisi kykyä myös asettua alttiiksi vaaralle.

Kirjallisuuden eläinhahmot toimivat ja ajattelevat usein kuten ihmiset. He ovat eläimiä vain symbolisesti, eläinhahmo on oikeastaan vain odottamattomuuden merkki: tämä voisi nyt käyttäytyä yllättävästi.

Krazy Katin maailmassa päähän osuva tiiliskivi on vaarallinen. Krazy Katiin sattuu, mutta hän niin rakastaa sitä vaaraa, kun Ignatz-hiiri heittää häntä.

Kuvittelin tuota sarjakuvaa egyptiläiseen maailmaan, Elizabeth Taylorin siivittämään fiktiiviseen paikkaan ja sinnehän se istuu.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olenko liian vanha?

Mitä tapahtuisi jos?