Mies hopeisella vuorella
 Tiedot minusta, uuden blogin aloittajasta:


Työskentelen kustannustoimittajana, ja kollegani ovat opettaneet minut rakastamaan sushia. Asun perheineni huoneistossa, jonka olohuoneen ikkunan edessä kasvaa vuorijalava. Kesäöisin pihalta kantautuu mustarastaan laulu. Talvisin naapuruston yllä loistaa Jupiter.
Mies hopeisella vuorella ei ole ensimmäinen romaaniviritelmäni. Muita, jo sitä ennen alkaneita, on koko ajan työn alla. Mies hopeisella vuorella aloitti hitaan syntymisensä mielikuvasta, jossa tyhjässä ja pienessä kiberalaisessa keittiössä radiosta kuuluu jalkapallo-ottelun selostus. Kaikki muut tarinan henkilöt ovat fiktiota, ainoastaan sinisen huoneen lapsi perustuu todelliseen henkilöön.Mies hopeisella vuorella


Elli Karjalainen sijoittaa omaisuutensa matkalippuihin ja lähtee valmistuttuaan vapaaehtoistyöhön Keniaan. Hän tahtoo auttaa, mutta järjestö, jonka palveluksessa hän työskentelee, osoittautuu joksikin aivan muuksi kuin hän oletti.
Hän rakastuu argentiinalaiseen lähetystyöntekijään, Ritchieen. Hän on aina kuulunut kirkkoon, muttei ole ennen matkaa ajatellut Jumalaa juuri. Nyt siltä ei voi välttyä, ja ajatukset kirkastuvat hiljaa.
Matkallaan hän tapaa kehitysvammaisen lapsen. Hän ei voi unohtaa nuorena kuolleen naisen kohtaloa, mutta kadulla asuvaa miestä hän ei pysty inhonsa takia auttamaan. Hän luulee jo palanneensa vapaaehtoistyöstä takaisin arkeen, mutta jotain tapahtuu. Jotain sellaista, joka herättää Ellin tajuamaan, että hänen sydämensä jäi Nairobiin.

Mies hopeisella vuorella on saatavilla suomalainen.com ja booky.fi -nettikirjakaupoista.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Olenko liian vanha?

Mitä tapahtuisi jos?